Edzéseinken a világklasszis labdarúgók mozdulatait oktatjuk úgy és azokban a szitukban, ahogyan ők is használják. Emellett még azt is megtanítjuk a játékosainknak, hogy egy adott mozdulatnak mi az előnye, mi a hátránya, és azt is, hogy milyen hatással van ez az ellenfél játékosaira.

Ugyanakkor valljuk, hogy csakis olyan mozdulatokat oktatunk, amiket mi is meg tudunk csinálni. És mivel szeretjük a futballt, így lényegében minden mozdulatot betanulunk a csapódó lövésektől a különböző ollózásokig. 

Ha mi képtelenek vagyunk végrehajtani ezeket, akkor oktatni sem lehet hatékonyan. Hiszen akkor nem tudjuk, hogy egy-egy mozdulatnál melyek a kulcsmozzanatok, amelyekre kell odafigyelni.

Vasárnap esős időben edzettünk és ilyenkor érdemes a különböző becsúszószereléseket vagy becsúszólövéseket gyakorolni.

Egy egyszerű becsúszást is nagyon sokféleképpen lehet végrehajtani. Másként oldotta meg Paolo Maldini, másképp Roberto Carlos. 

Vasárnapi edzésünkön le is oktattuk a becsúszótechnikák nagy részét, ugyanakkor ebben a témakörben volt egy db technika, amit még sohasem próbáltunk. 

Radja Nainggolan jelenleg az Interben játszik, és ő egy teljesen egyedi technikát fejlesztett ki, gyakorlatilag háttal csúszik be.

Íme!

Nos, ahhoz, hogy ezt hitelesen oktathassuk, először nekünk kell tudni.

Hegyi Daninho barátom telóján megnéztük, hogy pontosan hogyan is csinálja ezt a belga középpályás és a legelső próbálkozásom megörökítettük.

Nagy volt a nyomás rajtam. Láthatóan napokig meditáltam és hosszú órákig koncentráltam a mozdulat előtt.

Habár MÉG lehet, hogy lefutna Nainggolan, de azért a mozdulatom király! 😀

#neofutball #lesznekvilágklasszisaink

Radja Nainggolan of Roma tackling on Federico Bernardeschi of Juventus at Olimpico Stadium in Rome, Italy on May 13, 2018 during Serie A match between AS Roma and Juventus. (Photo by Matteo Ciambelli/NurPhoto)