Érezted már, hogy milyen jó foci közben a labdával egy irtózatos, atomisztikus rakétaként lesújtani az ellenfél kapujára?  Frankó, igaz? Még akkor is megmarad a jó érzésed, ha a labda a kapufán csattan, ahogy a német Julian Brandt lövése után a svédek elleni vb-meccs hajrájában.

Egy ilyen lövés újabb lehetőséget ad egy újabb Neofutball alapelv megismerésére.

„Használd a lábfej minden részét játék közben!”

Brandt meg is tette.  A választott rész pedig a külső CSÜD,  vagy más néven a külső RÜSZT volt. A bomba eleresztésénél hangsúlyos volt az is, hogy a felpördülő labdát pont jó ütemben találta el hősünk, és a kitámasztás is a labda mellett történt, ami szintén közrejátszott abban, hogy a labda ne zúgjon a kapu fölé. 

A külső csüdös lövés egy rendkívül nehezen kivitelezhető lövésforma, mivel a lábfejedet eléggé ki kell fordítanod, és így viszonylag nagy felületen érintkezik a labdával, ennek köszönhetően pedig nagy erővel tudod megrúgni azt.

Szóval a német ezúttal nem szerzett gólt ezzel a gyönyörű lökettel, viszont egyetlen mozdulatával felcsigázott egy pillanatra mindenkit a stadionban és azon kívül. (Azt pedig senki nem tudhatja, hogy a bátor próbálkozás milyen hatással volt a német válogatottra vagy éppen személyesen a legvégén győztes gólt szerző Toni Kroosra.)

Brandt ezúttal a kapufát lőtte telibe, de a végén mégis örülhetett (Fotó: AFP)

Nagy valószínűséggel Joachim Löw éppen ezért küldte be Brandtot csereként a meccsen (és az első meccsükön, Mexikó ellen is), hogy lövéseivel veszélyeztesse a svéd kaput.

A meccset végül Toni Kroos döntötte el egy nem kevésbé gyönyörű, tekert lövéssel. Erről korábban Coutinho, illetve Cserisev, valamint Cristiano Ronaldo spanyolok elleni emlékezetes találata kapcsán is írtunk.

Ha szeretnéd tudni, hogy mire és hogyan jó a lábfej többi része, akkor jelentkezz hozzánk, és garantáltan nagy bombákra leszel képes!

És íme, Kroos győztes gólja is.