Sokszor megfigyeltük, hogy azok a játékosok, akik legalább 2 éve fociznak és még nem ismerik a külsős átadási és lövési technikákat, azok már sokkal nehezebben tanulják meg ezeket.

Vajon Quaresma gyerekkora óta tudja ezt?

Éppen ezért, teljesen kezdő gyerekeknek először a külsős passzokat és külső rüsztös lövéseket kezdtük el oktatni. Az eredmény sokkolt minket!

Hihetetlen gyorsan megtanulták a srácok és emellett egy csomó járulékos haszon is párosult ehhez. Pl.:

• Ezek a játékosok sokkal gyorsabban tanulták meg minőségileg irányítani a labdát, mivel a labdavezetést is azonnal külsővel kezdték. Ha valaki külsővel vezeti a labdát, akkor azt biztonsággal teheti, hiszen a lábfejünkön ez a legnagyobb felület, amelyet úgy tudunk futás közben használni, hogy ne törjön meg a futó mozgásunk. A másik ilyen nagy felület a belső, de ha belsővel akarnánk futtában vezetni a labdát, akkor a csípőnket folyamatosan kitekernénk és töredezett mozgás jönne létre.

• Minden egyes labdaérintésük egyúttal megtévesztő mozdulattá változott a külsős érintések miatt, a védők nehezebben tudták kiszámítani a játékosok mozgását.

• A játékosok technikai repertoárja kiteljesedett, sokkal szebb és változatosabb cseleket mutattak be önmaguktól.

• A labdaérintések puhasága nagyon kifinomulttá fejlődött. A koordinációjuk és labdaérzékük is rohamosan fejlődött.

És a legnagyobb öröm akkor ért minket, amikor a hagyományos technikák leoktatása után is teljes természetességgel használták a külsős technikákat és jobban ki tudták fejezni Önmagukat a gyermekek!

Ha ezen az úton haladva nő fel egy játékos, akkor teljesen természetessé válik számára az ilyen gólok lövése:


Holnap, amikor először labdába rúgsz, azt kezdd külsővel és megváltozik az életed! 

Azt tudtad, hogy csak kapura lövésre több mint 10 technikát oktatunk? Ha érdekelnek ezek, akkor gyere el egy edzésünkre és légy a kapusok réme! 🙂