Nemrég az egyik edzésünk elején beszélgettem a játékosaimmal, amit De Deniel atya rögzített is.

A szépségről és a reményről volt szó. Erre azért volt szükség, mert az utóbbi pár edzésünkön a srácok hajlamosak voltak elkedvetlenedni, ha nem sikerült nekik valami. Ilyenkor az edzésen próbálom meg őket visszahozni az alkotási folyamatba, de ezen az edzésen úgy gondoltam, meg is előzzük ezt.

A reményről mondottakról van egy érdekes tapasztalatom.

Az utóbbi 3 hétben teljesen felborult az életem. Kiderült, hogy minden amit szeretek, elveszhet az életemből. Az első szívszaggatóan fájdalmasan sokkoló hír után 3 napra jött egy másik hír is. Megint elszakadt a keresztszalagom.

Magyarország egyik legjobb térdspecialistája elmondta, hogy mivel már eddig is volt 4 műtétem, most jó eséllyel nemcsak a szalagot és a porcot kell pótolni, hanem valószínűleg még csontot is kell építeni. Mindez jó esetben 2 műtéttel megoldható, de valószínűleg 3 lesz belőle.

16 éves koromban az akkori orvosom az első keresztszalag műtét után azt mondta, hogy már nem focizhatok és semmiképp se válasszak az életemben fizikai munkát, mert súlyosan roncsolódott a térdem. A múlt szörnyűségei ismét utolértek. 🙂

Most azt mondták, hogy ha nem műttetem meg a térdem, akkor pár éven belül úgy elkopik, hogy táncolni, meg rúgni se fogok tudni. Az első műtéttel megnézné, hogy mi újság van ott belül, és az is lehet, hogy már nem műthető.

Fájdalmas dolog ez, mert imádok sportolni. Imádok tollasozni, focizni, fallabdázni meg kocogni is szeretek. Az edzéseken mindig bemutatom az összes mozdulatot, mert egyszerűen imádom ezt az egészet.

A lényeg az, hogy tényleg nehéz volt nekem mostanában. Ugyanakkor van egy nagy szerencsém is! Valamiért mindig a megoldás irányába nézek azonnal, és ez mindig egy érdekes folyamatot indít be.

Amikor kapunk egy rossz hírt és a negatív részén kezdünk el agyalni, abba merülünk bele, akkor egyre mélyebbre kerülünk és bele is bolondulhatunk. Popper Péter azt mondja, hogy a negatív gondolatokat el kell kerülnünk, mert ha azokra figyelünk, akkor egy olyan negatív spirálba megyünk bele, ami megöl minket.

Bármilyen nehéz is legyen az élet éppen, ha a megoldáson kezdünk el gondolkodni, akkor az mindig ad egy nagyon pici dolgot. Egy aprócska kis reménysugarat.

Ha ilyenkor elég bátrak vagyunk és továbbra is a megoldásra figyelünk, nem térünk el tőle, akkor ez a picike kis reménysugár elkezd idővel növekedni és be fogja világítani a lelkünket. A sötétség helyett újra ragyogás lesz bennünk.

Ahogy nő bennünk ez a pici kis remény, úgy szép lassan elkezdünk benne hinni is! Elkezdjük elhinni, hogy „Igen, meg tudom csinálni és király lesz!” és látni fogjuk, hogy van kiút! A reményünkből egy idő után hit lesz, megint tudunk majd mosolyogni és megint boldogok vagyunk.

Nagyon sokat foglalkozom a magyar gondolkodásmóddal. Éppen ezért folyamatosan tanulmányozom a legnagyobb magyarokat. Teller Ede, Wigner Jenő, Szilárd Leó, Neumann János, Pap Gábor, Kiss Dénes, Varga Csaba, Papp Lajos és még nagyon sok embert. Ezeknek a zseniális elméknek a gondolatait próbálom átültetni a focira.

Nyáron megadatott nekem, hogy Papp Lajos szívsebész professzorral többször találkozhattam és tanulhattam Tőle! Mindenkinek ajánlom, hogy nézzen Tőle videókat, elképesztő tudású és jó ember! Több száz éves orvosi dogmákat döntött meg. A mai napig nem tudták sehol a világon megközelíteni azt, amit ő elért. A szívkiemeléssel járó súlyos szívműtétek halálozási arányát 1% alá vitte le. Miközben itthon ez 15-20% volt, ha jól tudom.

Az egyik beszélgetésünkben elmondta, hogy valahol a világban halálra ítélt embereken csináltak kísérleteket. Bevitték őket a kivégző helyre, megmutatták, hogy ezzel a ronggyal kötik le a szemüket, itt fognak ülni és így és így lesznek kikötözve. Elmondták nekik, hogy majd meg fogják szúrni a karjukat és kivéreztetik őket, amibe belehalnak. Hallják majd a vérük csöpögését és egyre messzebbről fogják hallani ezt, majd meghalnak.

Ezután ténylegesen letakarták a rabok szemét, kikötözték őket és meg is szúrták a kezüket valamivel, de direkt nem okoztak sebesedést, tehát nem véreztek. Egy infúzióból ment a csöpögő hang, amit szép lassan messzebbre vittek az elítéltektől és ők belehaltak. Elhitték ezt az egészet és meghaltak, miközben nem is véreztek, semmi bajuk nem volt.

A Professzor Úr elmagyarázta nekem, hogy a hit életekről dönt. Ha jól használjuk, ha pozitívak tudunk maradni, akkor mindent elérhetünk az életben. És hozzá is tette, hogy a legfontosabb mindig a szeretet! De ez egy másik cikk témája lesz. 🙂

A felhozott példa szomorú. De láthatjuk, hogy ha van hitünk és pozitívan, jól használjuk, akkor bármit elérhetünk az életben!

Mindenkinek megvan a saját tragédiája vagy tragédiái.

De ne feledjétek! A rossz gondolatok helyett azonnal nézzetek a megoldás irányába. Keressétek, hogy mi lehet a megoldás és meg is fogod találni. Ez reményt fog gyújtani a lelkedben, ami idővel hitté alakul, és bizony a hitnél nincs erősebb teremtő erő.

Itt látható a videó: http://bit.ly/2q3xMvt

Meg szerettem volna előzni a srácok negatív gondolatait ezen az edzésen. Sikerrel jártunk… 🙂

Mi hiszünk egy szebb világban!

Mi hiszünk abban, hogy újra szép lesz a futballunk.

Hisszük azt, hogy lesznek világklasszisaink! 🙂 ❤

Rózant Janó

#neofutball #lesznekvilagklasszisaink