Apu, anyu, nem tudom, miért sírok, kérlek ezért ne bántsatok! De az biztos, hogy csapatban focizni többet nem akarok, inkább leszek fogorvos vagy gipszkartonos.
~~~~~~
(Elképzelt gondolatok álmokat kergető focista gyerekektől felnőtteknek.)

Apu, anyu, az edző bácsi lecseszett. Rúgtam egy gólt rabonával… Ajj, anyu, jegyezd már meg, hogy a rabona, amikor a lábam mögött lövöm el a labdát! Az edző bácsi lehívott a pályáról, és azt mondta, ilyet meccsen nem lehet, és csinálnom kellett 150 guggolást. De gólt rúgtam, akkor miért vagyok hülye? Legközelebb inkább nem próbálom meg…
~~~
Apu, anyu, köszönöm, hogy minden meccsemen itt vagytok, csak az fáj gyakran, hogy mindig csak basztattok. Annyi szép dolog történik a pályán, kérdezzétek meg inkább, hogy éltem meg azokat a pillanatokat, ahelyett, hogy minden hibát kielemeztek nekem.
~~~
Apu, anyu, köszönöm, hogy engem láttok a világ legnagyobb tehetségének! Már én is elhiszem, hogy nagy karrier vár rám, mert kiválóak a képességeim, csak győznöm kell kivárni. Már csak azt nem értem, hogy miért nem játszat az edző, és mert nem megy a góllövés edzésen támadó létemre. Tudom, apu, hogy az edző a hibás, és megint új csapathoz megyünk, de kicsit félek, hogy most sem fogadnak majd be a csapattársak.
~~~
Apu, anyu, tudom, hogy szeretnétek, ha ennél a nagy akadémiánál maradnék, de nekem itt rossz, nem szeretnek. Hadd menjek el egy kis csapathoz, ott is tudok fejlődni. Én csak játszani akarok, a Real Madridba onnan is eljutok!
~~~
Apu, anyu, az edző bá szerint nem jutok külföldre, ha nem leszek robbanékony. Szar vagyok, pedig eddig mindenki azt mondta, hogy jól focizok… Lehet, hogy nem kellene a Barcáról álmodoznom.
~~~
Apu, anyu, ma csak 20 percet játszottam, de kérlek, ne legyetek dühösek. Tudom, hogy nem rám haragszotok, hanem az edző bácsira, de ilyenkor azt érzem, hogy rossz vagyok, és miattam veszekedtek.
~~~
Apu, anyu, talán nem tudjátok, de nagyon bánt néhány dolog, amiről nem tudok veletek beszélgetni. Szeretném, ha többet figyelnétek rám, és megvédenétek, amikor az edző bácsi azt mondja, ne mosolyogjak, mert lehoz a pályáról. A foci a mindenem, ti is tudjátok, csak azt nem értem, miért bántanak, amikor én csak élvezem a játékot. Cristiano Ronaldóval is ezt csinálták? Félek, hogy soha nem jutok el az ő szintjére, ehhez szar vagyok…
~~~
Apu, anyu, ne haragudjatok, már megint miattam veszekedtek. Nem akartam hármast kapni, tudom, hogy a matek fontos, csak leragadtam az egyik feladatnál, és mire rájöttem a megoldásra, letelt az idő. Szeretnék jó lenni matekból, legalább nem mondják majd azt rám, hogy buta vagyok, amikor már a Real Madridban focizok. Legközelebb jobban figyelek, hogy ne veszekedjetek miattam, jó leszek tanulásban és fociban is! Csak engedjetek játszani, ti is tudjátok, hogy focista vagyok.
~~~
Apu, anyu, tudom, hogy mindig ellent mondok nektek mostanában, de egyszerűen nem bírom már elviselni, hogy mindent jól kell csinálnom. Szeretnék rossz lenni, de nem tudom, hogy kell. Szeretlek titeket, de nem tudok nektek megfelelni.
~~~
Apu, anyu, ne veszekedjetek az edző bácsival. Igen, én is szeretnék játszani, de amikor beszéltek vele, akkor mindig olyan furcsán kedves lesz velem, amitől nagyon rossz érzésem lesz.
~~~
Apu, anyu, ma csak 15 percet játszottam. Legközelebb többet fogok, de erről inkább nem beszélek nektek, mert azt tanítottátok, hogy ilyenkor szomorúnak és csalódottnak kell lennem. Nem szeretném, ha csalódnátok bennem, úgyhogy inkább én is rosszul érzem magam. Már érzem is, kezd is rossz kedvem lenni.
~~~
Apu, anyu, értem, hogy akkor inkább passzolnom kellett volna, az a helyzet meg óriási volt, mégis kihagytam, ballal kellett volna lőni. A felállás meg nem volt így az igazi. Ja és többet kellett volna sprintelnem is, tudom. Már csak azt nem tudom, láttatok-e bármi jót a játékomban, vagy végig ilyen szar voltam?
~~~
Apu, anyu, jól megmondtam a bírónak, ahogy tőletek láttam! Adott egy sárga lapot, de látnotok kellett volna az arcát, amikor mondtam neki, hogy miért nem használja a videobírót, ha nem lát el a kapuig.
~~~
Apu, anyu, hallottam, hogy kiabáltok a társamnak, hogy ne cselezzen, hanem passzoljon. De én úgy szeretem nézni, ahogy cselez, mindig átvágja a védőket. Láttátok, ahogy most is végigment négy ember között? Remélem, a jövő héten is cselezni fog…
~~~
Apu, anyu, eldöntöttem, a Realban leszek aranylabdás, hiába hív majd a Barca is, nem igazolok át. A második és a harmadik aranylabdámat is a Realban nyerem majd…

…apu, anyu, tudom, hogy focista leszek, az álmom, hogy a Realban játszom majd. Tudom, hogy nehéz oda eljutni, de sikerülni fog…

…apu, anyu, a Real talán túl messze van, de a spanyol bajnokságba csak azért is el fogok jutni, aztán hátha ott észrevesz a Real, és mégis összejön…

…apu, anyu, szeretnék profi focista lenni, és hátha sikerül majd eljutnom egy jó külföldi csapathoz is…

…apu, anyu, egy nap szeretnék NB I-es játékos lenni. Azt mondják, nagyon nehéz oda eljutni, de talán összejöhet…

Apu, anyu, nem tudom, miért sírok, kérlek ezért ne bántsatok! De az biztos, hogy csapatban focizni többet nem akarok, inkább leszek fogorvos vagy gipszkartonos.

#neofutball #lesznekvilágklasszisaink