Köszönöm! Habár a mai napon egy gigászt elveszítettünk a Nationalelf formájában, de itt maradt nekünk az örök kedvenc Brazília. Azonban nem ám csak továbbjutott az első helyen a csoportjából, de még igazi brazil focit is mutatott nekünk.

Amikor ránézel Neymar játékára, és érzed rajta a harmóniát, illetve a labdarúgás minden mozdulatát, akkor tudod, hogy igazából erre vágytál. A foci minden szépsége benne van, ahogy a brazil fenegyerek a labdához ér.  

Ezt a fajta látványos kapcsolatot már régen láttam játékos és a játékszer között, talán a legutolsó Ronaldinho volt. Itt nem szimplán jó ütemű tolások és remek labdafedezés van, hanem csupa szín. 

Mi a Neofutballnál úgy gondoljuk, hogy az egyéniségnek ki kell forrnia és a lehető legjobban megvalósítania önmagát a pályán. Neymar ennek a mintapéldája volt ma a Szerbia elleni vb-csoportmeccsen.  Átadta magát a labdarúgásnak és emellett magával vitte az álmok világába a világ futballszeretőit.

Nem lehet kérdés, Neymar művészi szinten űzi a labdarúgást

Na de lássuk, hogy a rengeteg káprázatos mozdulat közül melyik is volt a kedvencem. Hát persze, hogy a maga mögött keresztben való labdaátvétele!

„Mondanám, hogy tanítani való, csak az a helyzet, hogy ez az, amit nem lehet tanítani” – mondta a csel láttán az M4 Sport kommentátora, Hajdú B. István. 

A népszerű riportert szeretjük, de rá kell, hogy cáfoljunk erre a hiedelemre. A Neofutball csapatával kódoltuk a zsenik játékát, és oktathatóvá, tanulhatóvá tettük az ilyen és hasonló mozdulatokat.

Neymar a válogatott edzésein frissíti fel a trükkjeit (Fotó: AP/Andre Penner)

A következő szempontokat tartsd szem előtt: 
1. Lehetőleg akkor válaszd a trükk átvételt, amikor nagy terület áll a rendelkezésedre. Ekkor felejtsd el az egyszerű átvételeket, és bátran színezd a játékot.

2. A magad mögött keresztben való labdaátvételnél a csípődet fordítsd ki és enyhén told előre a belsődet!

3. Mielőtt a labda elérné az előre tolt belsődet, kezdd el a játékszer érkezésének ütemében bekísérni a labdát, és VEDD ÁT az érkezési ENERGIÁT!

Ennek a három szabálynak a betartása garantálja, hogy nem fog tőled elpattanni a labda. 

Néhány egyéni gyakorlás után már mérkőzésen is alkalmazhatod, és mindenki imádni fogja a pályán és azon kívül. 

És ez csak egy a sok(k) közül! Több mint 50 további átvételi trükk is szerepel a Neofutball oktatási repertoárjában.