Pontosan az olyan pillanatok miatt, mint amiket Rajna Benjivel átéltem az edzésünkön. Én ezeket sorsfordító pillanatoknak hívom, hiszen ezekben a másodpercekben olyan mély felismerések jelennek meg, amik a játékosokat onnantól kezdve egész életük során végigkísérik.

Óriási öröm volt Benjivel edzeni! Nagyon nyitott és kíváncsi volt, emellett rendkívül gyorsan sajátította el a dolgokat.

És be kell valljam, soha az életemben nem láttam még olyan gyönyörű és csodálatos külsős lövést, mint amilyen neki van!

És hogy Benji hogy élte meg az edzésünket?

Hát íme:

Az én Neofutball történetem

Az egész történet onnan indult, mikor pár éve hallottam először róluk egy korábbi edzőm által, aki ma Neofutball edző. Gondoltam kipróbálom, veszíteni valóm nincs, de valahogy nem akart összejönni sose. 

Két évvel később meghirdettek egy nyereményjátékot, melyre jól válaszoltam és nyertem egy ingyen edzést. Nagyon boldog voltam, hisz azon felül, hogy nyertem valamit, amit akkor még nem tudtam, hogy mi, kiderült számomra, hogy szemmel is átlátom a dolgokat a pályán, és nem csak játszom ezt a játékot. 

Itt se nagyon akart először összejönni az időpont egyeztetés, de második körben sikerült. Azért külön köszönet a Neofutballnak, hogy nem voltak merevek, hanem próbáltak rugalmasak lenni és próbálkoztak alkalmazkodni hozzám, ahogy én is hozzájuk, így sikerült összehozni egy közös időpontot. 

Nagy pechemre a többi srác, akik edzésen lettek volna (2 személy) pont lebetegedtek, de emiatt se mondták le az edzést, így egy személyre szabott alkalmat kaptam. 

Az edzés hangulata így is nagyon jó volt. Ez önbizalommal, újabb akarattal és vággyal töltött fel, hisz ezeket rendesen megtépázta a kevés játéklehetőség, amit az egyesületemnél kapok. Leoktatták nekem az oldalról jövő védő ellen a sikeres cselezés titkait, valamint 2 új és látványos, de mégis könnyű és hatékony labdaátvételt mellyel nagy előnyre tehetek szert a védő játékossal szemben. Ezeket gyakoroltunk is, szituációba tettünk, hogy képek alapján jobban megragadjon a fejemben. Ez a módszer sikeresnek bizonyult, hisz már az aznap esti edzésen is sikeresen használtam azt, amit külön gyakoroltunk. Átvettük több híres labdarúgó cseleit. Pl.: Ronaldo, Zidane és Iniesta cseleket is, és edzésen mind 3-at sikeresen végre is hajtottam. 

Mérkőzésen még nem volt alkalmam megvalósítani, mert a kényszer miatt a védelembe cseréltek be, de biztos vagyok benne, hogy éles helyzetben is be fognak válni a tanult dolgok. 

Külön kérésre átvettük a kapáslövéseket és az állított labdából történő szituációkat is. Mind a 2 esetben új és hatékony meglátási módokat, gondolatmenetet és technikát kaptam egyszerre, mely kicsit más dimenzióba helyezte szememben a dolgokat. Rájöttem arra, hogy ezeket nem elég csak gyakorolni, hanem érezni kell a sok gyakorlás után az apró dolgokat/fineszeket is, amely elengedhetetlen egy 25-30 méteres bomba szabadrúgás sikeres elvégzéséhez. 

Én bátran ajánlom mindenkinek, hogy aki teheti az 1x mindenképp próbálja ki, mert tényleg fantasztikus dolgokat és meglátásokat tanítanak. Továbbá olyan titkokat tudunk meg a profi futballisták játékáról, amit nem is gondoltunk volna. Érdekességek, tanulható technikai elemek, melyek bármikor használhatóak lesznek a pálya bármely területén. Le a kalappal az alaposság és a színvonal előtt, csak így tovább Neofutball, és eléritek az álmotokat!