Előtted van a kép, ahogy Zidane nyomja a híres pörgős cselét?


Sokáig azt hittem, hogy igazából csak pörgök egyet a labdán és ennyiből áll a csel.

De valójában ez a trükk sokkal többről szól.  Ez az egyik olyan csel, ami a lehető legtöbb esetben használható.  Jöjjön szemből, oldalról vagy akár mögülünk a védő, jó eséllyel sikeresek leszünk vele. 

De ha egyszerre érünk oda a labdához a védővel együtt, és semmilyen cselre nem lenne már lehetőségünk, akkor bizony a Zidane-trükk hatékonyan alkalmazható. Ez egy igazán szorongatott helyzet, de mégis megoldható ezzel a csellel.

Miért működik ez a megoldás?

Azért mert ennek a cselnek a valódi gondolata a labda védelme.

Ha jobban megnézed Zidane cseleit, vagy ahogy most, az Irán ellen 1-0-ra megnyert csoportmeccsen Isco megidézte exmestere szellemét, a valódi vezérgondolata a cselnek az, hogy “A védőtől közelebbi lábról tedd át a labdát a távolabbi lábra!”


Tökéletesen látszik, ahogy Isco a védőhöz közelebbi lábról átrakja a labdát a védőtől távolabbi lábra.

Ennek az a hatása, hogy a labda mindenképp védve lesz, hiszen a támadó támaszkodó lába a labda és a védő közé helyeződik, így a védő nem tud ettől közbeavatkozni szabályosan.

Isco elsődleges célja is a labda védelme volt a csellel

Ez egy félelmetesen hatékony csel, és a lehető legtöbb helyzetben használhatod, mert a labda hatékony védelméről szól.

Edzéseinken 6 féle Zidane-cselt oktatunk, kipróbálnád őket? Gyere el hozzánk és legyél Te az, akitől sohasem tudják elszedni a labdát! Ide kattintva jelentkezhetsz is az edzéseinkre.