Az előző világbajnokság gólkirálya és az utóbbi évek talán legjobb kolumbiai játékosa, James Rodríguez ismét villant. A lengyelek elleni csoportmeccs harmadik gólját készítette elő. De nem akárhogy! 

Sokszor hallja azt az ember egy-egy játékosról, hogy „ez még egy egyeneset se tud belerúgni…” De az ezt hangoztatóknak nem árt tudnia, hogy íveset sem könnyű rúgni. 

Néhány nappal ezelőtt Rózant Janó kollégám már írt arról, hogy miért érdemes csavart lövést használni. Ott szó esett arról, hogy a kapusnak van egy hatóköre, amit a csavart lövések használatakor a labda gyönyörűen ki tud kerülni, ha jól alkalmazzák a technikát.

De nem csupán a kapusnak van hatóköre, hanem minden egyes játékosnak a pályán. James is erre figyelt, amikor tökéletesen alkalmazta a csavart passzt, amellyel teljes mértékben kikerülte a közte és Cuadrado között helyezkedő védőket. 

James ezt ballábas lévén bal belsővel tette, viszont ugyanebben a helyzetben a jobb lábas játékosok se csüggedjenek, hiszen ezt jobb külivel is tökéletesen lehet kivitelezni. 

Rodríguez jól láthatóan beleviszi a passzba a csípőjét, így adva a labdának azt a tökéletes ívet, amely hajszál pontosan Cuadrado lábára viszi a labdát. 

Ne csak egyeneset tanulj meg rúgni, használd a csavart lövést és passzt is! Ha szeretnéd megtanulni, mikor melyik technikát érdemes alkalmazni és hogyan, szívesen segítünk.