Szívből gratulálunk Zsóri Dánielnek a Puskás-díj megnyeréséhez!

Dani megmutatta, amiben mi is hiszünk: a magyar játékosokban is ott van a lehetőség arra, hogy eljussanak olyan álmok megvalósításához, mint a legnagyobb világklasszisok a futballban.

Mint Dani egy korábbi interjújában elmondta, gyerekkora óta gyakorolja az ollózást. Ez a mondat már akkor megütötte a fülünket, mert nagyon fontosnak tartjuk, hogy már kis gyerekként megtanulják a játékosok a legnehezebb mozdulatokat is, és bár ezekről a klasszis megmozdulásokról sokan azt gondolják, hogy nem oktathatóak, ennek az ellenkezőjét egy edzés alatt bárkinek be tudjuk bizonyítani.

*** És hogy miért oktatjuk az ollózást? ***

Mert fontosnak tartjuk, hogy a játékosok mindent meg tudjanak oldani a pályán, a legnehezebb szituációkat is.

Mert hihetetlen önbizalmat ad a játékosoknak, ha tudják, hogy a legnehezebb, leglátványosabb mozdulatokra is képesek.

Mert a labdarúgásra művészetként tekintünk, és egy gyönyörű ollózós gól az önkifejezés egyik legjobb eszköze a pályán. Nem véletlen, hogy Cristiano Ronaldo is azt mondta, élete legemlékezetesebb gólja a Juventusnak lőtt ollózós találata. És az sem véletlen, hogy Zsóri Dániel már most bekerült a futballtörténelembe egy ilyen szép találatnak köszönhetően, pedig még szinte csak most kezdődik a profi karrierje.

*** Hogyan oktatjuk az ollózást? ***

Először is egy matrac segítségével leskálázzuk az ollózó mozdulatot. A matracra azért van szükség, hogy a játékosok biztonságosan megtanulják, hogyan essenek az ollózás közben, hogy tegyék le a kezüket, hogyan érkezzenek.

Ezután pontosan beállítjuk a részleteket: hogyan rugaszkodj el, a lábad melyik részével találd el a labdát, és a labda melyik részét célozd, hogyan tarts a karjaidat, és hogyan érkezz le a földre az ollózás végén.

Ezt követően pedig már matrac nélkül, történetbe ültetve gyakoroljuk az ollózást. Megvan az előzmény (pl. a szélső lefut az alapvonalig és beadja a labdát), a cselekmény (maga az ollózó mozdulat) és a következmény (kapura lövés).

Zsóri Dani sikere mutatja meg a legjobban, érdemes a legnehezebb mozdulatokkal is foglalkozni. Bízunk benne és teszünk azért, hogy egyre több magyar játékostól láthatunk hasonlóan látványos, művészi megmozdulásokat a jövőben.

#neofutball #lesznekvilágklasszisaink

Zsóri Dániel átveszi a Puskás-díjat