Vannak olyan helyzetek amikor beindulsz de a társad mögéd adja a labdát. Ha ebben az esetben hagyományosan veszed át a zsugát belsővel, akkor garantált, hogy lassabb megoldást választasz, mintha pl.: magad mögött keresztbelsővel vennéd át!

Ezalatt azt értjük, hogy a támaszkodó lábad felől jön a labda és a másik lábaddal a támaszkodó lábad mögött keresztbe viszed a lábfejed, és belsővel magad elé ütöd.

Első ránézésre kockázatosnak tűnhet, sőt sokan azt hiszik, hogy erre születni kell. De mindez nem igaz! Ez egy nagyon egyszerű megoldás valójában és az egyik lehető leggyorsabb az ilyen helyzetekben! Ha valaki ilyenkor belsővel akarná lekezelni a labdát, akkor rengeteg időt veszítene!

-Először is csípővel a labda felé kéne fordulnia, meg kéne állnia, és az átvétel után indulhatna el újra.

Viszont a keresztbelső használatával alig, vagy meg se törik a futómozgás. Ez az egyik leghatékonyabb és leggyorsabb megoldás ebben az esetben. Ráadásul kifejezetten látványos is!

Nézzük Julian Brandt hogyan is csinálta!

Mindenképp próbáljátok ki!

Mi sokszor bemelegítésnél gyakoroljuk ugyanezt a szitut és a legkisebb gyerekektől kezdve mindenki 1-2 percen belül megtanulja és a hasonló helyzetekben alkalmazni fogja!

Látogassatok el hozzánk és megmutatjuk! 🙂

Azt tudjátok-e, hogy ebben az esetben mi lett volna még ugyanilyen hatékony labdaszelídítés, amivel nem törik meg a futómozgása Brandtnak?