Mi az ott az égen? Talán repülő? Talán egy madár? Nem! Ő Gera. Az elmúlt 10 év legnagyobb magyar labdarúgója, Gera Zoltán.  A Premier Ligue-ben is nevet szerző “Mágikus magyar” már itthon is gyakran megmutatta, hogy szereti az akrobatikus mozdulatokat. 

Gondolhatunk itt persze a méltán híres Gera-szaltóra, amelyet gólörömként használt, de előfordult, hogy ehhez hasonlóan szemet kápráztató mozdulattal talált be az ellenfél kapujába.

Vegyük hát szemügyre azt a gólját, amelyet a Sopron ellen szerzett 2002-ben.

Manapság hazai játékostól nagyon kevés igazán látványos mozdulatot látunk, de ez talán majd minden jövendőbeli “Mágikust” arra ösztönöz, hogy vállalkozzanak és próbálkozzanak.

Így tett Zoli több alkalommal a válogatottban…

…és a Premier League-ben a West Brom vagy a Fulham játékosaként is.

Tehát az ollózós gól remek alkalom arra, hogy felhívd magadra a figyelmet. Rettentően fontos a megfelelő minőségű és magasságú beadás a társtól, de Neked is oda kell figyelni a pontos ritmusra és a mozdulat végrehajtására!

Vedd figyelembe a következő támpontokat és SIKERED lesz:

– A legjobb, ha a labda maximum fejmagasságban érkezik és Te háttal állsz a kapunak (Gerzson ezt a helyzetet a mellel való átvétellel teremti meg)!

– Míg a támaszkodó lábbal elrugaszkodsz, addig a másik lábbal lendületet veszel az ugráshoz és majd a támaszkodóval tudod ellőni a labdát.  Ha idáig sikerült eljutnod, már félig könyvelhető a vastaps.

– Az ollózó mozdulat után próbáld eltalálni a teli csüdöddel a labda függőleges választóvonalát!  

Ekkor már valószínűleg teljesen a levegőben vagy és fel kell készülnöd a földre érkezésre:

– A két alkarodat helyezd a törzsed vízszintes vonala alá, hogy majd azzal tompítsd az érkezést! 

Katt ide! A Neofutball edzői egy nagy szivacs segítségével oktatják az akrobatikus mozdulatokat

– A nem lövő lábad érkezzen az alkarokkal együtt a leghamarabb a földre, majd a hát és a fejedet picit emeld fel, hogy teljesen biztonságban legyen. 

Ne feledd, ezek után már csak az egyedi GÓLÖRÖM marad hátra. 🙂

Gera Zoltán ezt a róla elnevezett szaltóval ünnepelte.

Zoli! Köszönjük neked, hogy oly sokszor gyönyörködhettünk káprázatos mozdulataidban, és hogy annyiszor örömöt okoztál nekünk. 

Biztosak vagyunk benne, hogy még láthatsz magyar pályán hasonlóan jó játékost, mint amilyen Te voltál, és együtt ugorhatunk fel annak a játékosnak az ollózós gólja után, aki most ezt a cikket olvassa.

Gera Zoltán a Fradi mezében is sokszor szaltózhatott (Fotó: Nemzeti Sport)