Elég fontos kérdés. Az egyik előző cikkünkben pont azt fejtegettem, hogy sok esetben kergetjük az álmainkat, és ha majd elérjük, akkor boldogok leszünk. És bizony sok esetben, ha sikerül megvalósítanunk, akkor rádöbbenünk, hogy nem is lettünk tőle boldogok.

Fájó dolog ez. Pláne ha évtizedekig rossz irányba futottunk…

De hogyan lehet ezt elkerülni?

Nagyon sokszor csak a formát nézzük, amikor álmodozunk, csak egy képet képzelünk el. Vagyis azt a pillanatot, amikor testet ölt az álom. Megveszem a kocsit, a házat, sok pénzem lesz, megházasodom, felemelünk egy nagy trófeát, leigazol a világ egyik legnagyobb csapata stb. Vagyis az álmainkban sokszor csak egy képet, egy pillanatot látunk. De ezekből a képekből pont egy dolog hiányzik: maga az élet, vagyis a tartalom. A tartalom alatt azokat a dolgokat értem, amik belül vannak, vagyis a gondolataink, érzéseink.
Ha valaki nem szereti a hétköznapjait, nem élvezi annyira az életet, akkor nem hinném, hogy egy álomként kitűzött kocsi megszerzése megváltoztatná ezt. Azon egyszerű oknál fogva, mert habár ott van álmai autója, de attól még a hétköznapjai ugyanazok, amelyek korábban sem tették boldoggá.

És ugyanígy nem hiszem, hogy egy ház, a sok pénz és egyéb formai dolgok önmaguktól boldoggá tudnak tenni, hiszen a tartalmon nem feltétlen változtatnak.

Kevin-Prine Boateng (NSO):
„Volt, hogy egy nap három új autót vettem a Tottenham játékosaként: egy Lamborghinit, egy Hummert és egy Cadillacet. A tárgyakban kerestem a boldogságot, úgy tartottam, hogy egy autó egy hétig boldoggá tesz. Szóval hármat vettem, hogy három hétig legyek boldog. A fiataloknak azt mondanám: a boldogságot nem lehet megvásárolni.”

De akkor honnan tudhatjuk, hogy az álmunktól boldogok leszünk?

Ha a formából vezetjük le a tartalmat, akkor előfordulhat, hogy ha el is érjük az álmunkat, rájövünk, hogy nem tett minket boldoggá. Mert jó eséllyel csak az utunk végét néztük, és magával az úttal nem foglalkoztunk. Az utunkat lehet, hogy nem is élveztük, és csak egy pillanatért éltünk, amiért nem biztos, hogy megérte annyit szenvedni az évek alatt.

Szerintem érdemes a szeretetből kiindulni!

Ha így közelítjük meg a dolgot, akkor valójában a tartalom felől megyünk a forma felé.
Vagyis ha azt csináljuk, amit szeretünk, akkor nem az út végén lévő álomkép, pillanat tesz minket boldoggá, hanem lényegében minden nap boldogok lehetünk. Ha így tűzzük ki az álmainkat, akkor a hétköznapi akadályokat is könnyebben vesszük, mert annyiszor érezzük jól magunkat, hogy a hétköznapi nehézségeken is könnyedén jutunk túl.

Tedd fel magadnak a kérdést. Mit szeretek csinálni? Mivel szeretem tölteni az időt?

Ha ezt tudjuk, és ezen az úton indulunk el, akkor már nagy baj nem lehet. Ne a formából induljunk ki, ne a végét nézzük, ne azt a pillanatot, amit el akarunk érni.

Induljunk ki a tartalomból!

Induljunk ki abból, hogy mit szeretünk, és ebből a folyamatból vezessük le a legnagyobb álmunkat. Ha így teszünk, akkor nem csak az utunk végén lehetünk boldogok, hanem minden egyes nap. És ha végeredményben nem is sikerül elérnünk azt az álomképet, amit kitűztünk magunk elé, akkor is boldogan éljük vagy éltük az életünket, mert folyamatosan megéltük azt, amit szeretünk.

De ha már tudjuk is az álmunkat, akkor nézzük meg, hogy minden nap azt csináljuk-e, ami efelé vezet, és ezt az utat élvezzük-e. Ha igen a válasz, akkor valamit jól csinálunk, az tuti! 🙂

Müller Péter után szabadon: „Mit szeretünk igazán? Amibe az álmunk és a valóságunk egybeesik.”

Indulj ki a tartalomból, abból amit szeretsz, és minden egyes nap az álmaidat élheted. Így nem az álmaid felé sétálsz, hanem az álmaidban sétálsz! Legyen szép napod! 😉

Előző cikkeink a témában itt olvashatóak:
Álom & cél. Küzdj, harcolj és szenvedj! Biztos ez a jó út?
ÁLOM & CÉL 2. A sétáért sétálsz? Vagy azért sétálsz, hogy meglegyen a napi 10 000 lépésed?
ÁLOM & CÉL 3. A cél önmagában befeszít, mert nem a teljességből jön!
ÁLOM & CÉL 4. „Át kell élni!” – Szent-Györgyi Albert
ÁLOM & CÉL vagy ÁLOM VS CÉL❓

#neofutball #vannakvilágklasszisaink